diumenge, 29 de maig del 2011

4ª etapa CORREVALL2011: La Pobla del Duc (Casa Xetà i Ciscar)

2 comentaris:

fotograf ha dit...

ahi van fotos, només un clic damunt de fotograf

Pep ha dit...

LA POBLA DEL DUC.
Si vas a córrer pel terme de la Pobla quan la vinya està brotant l’esport esdeveneix un plaer per a la vista, almenys per als qui ens hem criat ajudant els pares a tirar solfate, a desullar, a tallar raïm, a replegar sarments, a pintar “broquaes”...La Pobla és territori de pàmpol, de grans heretats, de grans cases encarades sempre al migdia on encara graviten les veus silencioses dels masovers que de mitgers o llogats treballaven estes terres. És un poble on sempre ens tracten bé i on tenim garantit un extraordinari “servei de bar”: això de triar-te la combinació del companantge del bocata va ser magnífic i la llum dels ulls d’una de les cambreres impossible de definir.
Perico i jo tinguérem que fer una parada “tècnica” prop de la Casa Sarient , cosa que encara ens va allunyar una miqueta més del grup. El pilot era d’unes trenta persones a les que se’ns havia afegit eixes autèntiques campiones que són Olivia i Irene. Raül ens va esperar i caient-li la baba ens explicava com és de boniqueta i de simpàtica la seua nebodeta Laia. Jo done fe que no deia mentida. En tot moment ens acompanyà el gran Vicent Botella però esta vegada en bici perquè estava un poc tocat del dia anterior.
Arribàrem al Mas de Xetà ara convertit en un “resort” rural de molta categoria on beguérem un aquàrius fresquet i reparador i on poguérem observar cavalls de tots els colors, edats i tamanys.
Ja cara a casa ens deixàrem la Casa Císcar a l’esquerre i el terme de Quatretonda a la dreta i en qüestió de mitja horeta ja ens trobàvem davant del arbre centenari al qual, donada la insistència vaig tindre que pujar any més. El tronc té unes taques verdoses que tenen al bon xic de Fabra un poc preocupat, però he llegit que això no és res perillós per a una carrasca com eixa, símbol de força i longevitat.
“Ja només ens falta pujar la costera de Vicent Ramón i ja estem” va dir un. Luis va tindre que explicar al personal la demostració que este xicot d’Atzeneta va fer l’any passat en el per amunt de l’entrada del poble.

Que visquen Ernesto, la seua germana i Casimiret que és bo inclús quan va en bicicleta!